Felhívás!

Az USR 25%-kal csökkentené a törvényhozók juttatását

Az USR 25%-kal csökkentené a törvényhozók juttatását Románia

Törvényjavaslatot nyújtott be csütörtökön Tudor Benga képviselő a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nevében, amelynek értelmében 25 százalékkal csökkentenék a törvényhozók juttatását a szükségállapot idejére és az azt követő 6 hónapos időszakra.

A kezdeményezők szerint a szükségállapot idején és a következő fél évben is közös erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy talpra álljon a gazdaság.

A parlamenti képviselők és szenátorok juttatásának 25 százalékát a COVID-19 járvány negatív gazdasági hatásainak az enyhítésére használnák fel a kezdeményezők szerint.

Az USR közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja, a parlamentnek szolidaritást kell vállalnia az állampolgárokkal, akik ezekben az időkben aggódnak saját és szeretteik egészségéért, de azért is, hogy esetleg elveszítik munkahelyüket, vagy csökkenni fognak bevételeik. A kormány létrehozott ugyan egy válságkezelési alapot a kis- és középvállalkozások, az ipar megsegítésére és az állampolgárok szociális védelmének biztosítására, de a világjárvány gazdaságra mért csapása egyelőre kiszámíthatatlan mértékű. Az egészségügyi szektor kiadásai ugyanakkor a közeljövőben ugrásszerűen meg fognak nőni – érvelt Benga.

Az USR szerint a Szociáldemokrata Párt azt nyilatkozta ugyan, hogy minden törvényhozója a COVID-19 elleni küzdelemre fogja adományozni juttatásának 50 százalékát, de “ezt nem lehet leellenőrizni”. Törvénybe kell foglalni mindazokat a lépéseket, amelyek a járvány leküzdését és a gazdaság helyreállítását szolgálják – tette hozzá az USR képviselője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 27., 11:54
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Lemondhatnak a torvenyhozok akar teljes fizetesukrol is legalabb 6 honapig hiszen a vedofelszereles beszerzesenel man olyan magasszintu mafia alakult ki hogy euromiliokra tesznek szert rovid idon belol kihasznalva most az egessegugy jelenlegi nincstelen alapotat.Tehat egy maszk ara ami kinabol megrendelve valami 16 lejbe kerul az allambacsi a mafiozok cegeitol 26-32 lej kozott veszi meg.
  Egessegugyi katasztrofa ele nezunk rovid idon belol es azok a becsuletes itthonmarad polgarok akik nap mind nap befizetek es befizetik az adoikat az allam fele iszak meg a levet mivel az egessegugyi szaktarca kontjai kiurolnek egyreszt a fent leirt uzletek lebonyolitasa miatt , masreszt a sok piros zonabil es semilyen egessegugyi bisztosatast nem fizetett es nem fizeto polgarok miatt.

 • User
  Dátum: 2020. március 27., 17:51
  ÉRTÉKELÉS: 2

  3000 lej,ennel nagyobb fizetest SENKI se kapjon,amig le nem jar ez a ;jarvany;.Kivetel azon egeszsegugyben dolgozok akik kozvetlenul a fertozott betegeket ellatjak.AZ OSSZES POLITIKUS fizeteset befagyasztani a minimalber szinten az ev vegeig,a specialis nyugdijakat eltorolni.Hol van itt szo szolidaritasrol,amikor az eddig minamal beren dolgozot most haza kuldik–ki tudja hany honapra-vagy kap penz vagy nem,es a :lopotikus” tovabbra is kapja 20-40000 lejes havit plussz a speci nyugdijat.