Felhívás!

Az RMDSZ törvényhozói meg fogják szavazni a bizalmatlansági indítványt

Az RMDSZ törvényhozói meg fogják szavazni a bizalmatlansági indítványt Románia

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség valamennyi törvényhozója jelen lesz a bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti szavazáson, és meg is fogja szavazni azt – közölte Cseke Attila szenátor.

Az RMDSZ-es politikus elmondta, mind a 30 RMDSZ-es képviselő és szenátor aláírta a bizalmatlansági indítványt. “Szükség van a kormányt támogató parlamenti többség meglétének felülvizsgálatára, mert a kormány a parlament szavazata révén került beiktatásra. Teljesen demokratikus folyamat, hogy most ezt a többséget le kell ellenőrizni” – nyilatkozta a szenátor, hozzátéve, a számok alapján jelenleg megvan az esély egy új hatalmi konstrukció létrejöttére. “Ezt azonban a gyakorlatban is be kell bizonyítani” – nyomatékosította Cseke.

Azt is leszögezte, hogy mind a harminc RMDSZ-es törvényhozó jelen lesz a bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti szavazáson, és meg is fogja szavazni azt.

A “Románia újjáépítéséhez sürgősen meneszteni kell a Dăncilă-kormányt!” címet viselő bizalmatlansági indítványt kedden nyújtotta be az ellenzék a parlamenthez. A dokumentumot 237 törvényhozó írta alá a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Népi Mozgalom Párt, a Pro Románia, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a nemzeti kisebbségek soraiból, de 4 volt vagy jelenlegi PSD-s politikus is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások