Hirdetés
Hirdetés

Az RMDSZ megszavazza az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

Az RMDSZ megszavazza az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt Románia

Az RMDSZ meg fogja szavazni a Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt – mondta szerdán Korodi Attila képviselő a Radio France Internationale-nak adott interjúban.

Az RMDSZ-es törvényhozó szerint jogos a bírák és ügyészek elégedetlensége az igazságügyi törvényeket módosító, 2019/7-es sürgősségi kormányrendeletet illetően, hiszen miután a parlamentnek hosszú viták után sikerült tisztáznia néhány kérdést az érintett jogszabályokkal kapcsolatban, az igazságügyi miniszter hirtelen előállt egy kormányrendelettel, “felborítva mindent”. Korodi úgy véli, a vitatott rendeletet teljes egészében hatályon kívül kellene helyezni.

Hirdetés
Hirdetés

A képviselő ugyanakkor rámutatott, az RMDSZ-en belül az a döntés született, hogy megszavazzák az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Megkérdezték tőle, ez azt jelenti-e, hogy az RMDSZ szorgalmazza Tudorel Toader leváltását. “Azt hiszem, igen” – válaszolt Korodi.

A Tudorel Toader és PSD-ALDE, el a piszkos kezekkel az igazságszolgáltatástól címet viselő egyszerű indítványt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 91 képviselője nyújtotta be az alsóházba. Az indítvány vitája múlt kedden zajlott, a szavazást pedig másnapra időzítették, szerdán azonban kvórumhiány miatt felfüggesztették a képviselőház ülését, így a voksolás elmaradt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 13., 14:28
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ideje lenne az udemeháj-t leváltani,valaki más is képviselje az erdélyi magyarságot ! Pl. a következő választás 4 évét az Mpp-adnám,hadd bizonyítsanak ők is ! 29 év alatt az udemeháj elért eredményei,szerintem az egyszerű munkás ember egy dolgot nem tudna felsorolni ha őt kérdeznék……voltak eredmények de mégsincsenek !

 • User
  Dátum: 2019. március 13., 21:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ideje lenne? Hát az MPP állítson maga mögé elég embert és akkor megteheti. Ez így működik a demokráciában. Ja, hogy ez nem sikerül? Talán el kéne gondolkodni, mit is tettek az elmúlt 10 vagy mennyi év alatt.