Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az országos mérések szerint normális szinten van a radioaktivitás

Az országos mérések szerint normális szinten van a radioaktivitás Románia

A legfrissebb hivatalos információk szerint a zaporizzsjai atomerőmű valamennyi reaktora biztonságos állapotban van, és az Ukrajna területén, illetve Romániában országos szinten végzett mérések szerint a radioaktivitás szintje nem emelkedett, normális értéken van – tájékoztatott kedden a Nukleáris Tevékenységeket Ellenőrző Országos Bizottság (CNCAN).

Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 5-én a zaporizzsjai atomerőművet lekapcsolták az országos villamosenergia-hálózatról, de működő elektromos generátorán keresztül továbbra is biztosítja biztonsági rendszereinek áramellátását. Ezenkívül szükség esetén a reaktorok biztonságának fenntartásához szükséges áramellátást vészhelyzeti dízelgenerátorok is biztosíthatják – olvasható az Agerpres-nek elküldött közleményben.

A CNCAN szerint Romániában a sugárzási szinteket folyamatosan ellenőrzi az Országos Környezetvédelmi Ügynökség az Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszeren (RNSRM) keresztül.

A szakemberek a nap 24 órájában ellenőrzik az adatokat, és továbbítják azokat a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek, hogy a hazai és nemzetközi döntéshozók és a lakosság azonnali tájékoztatást kapjon.

(Agerpres, fotó: pixabay.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.