Felhívás!

Az iskolákra bízza a tanügyminisztérium, hogy milyen tevékenységeket szervezzenek december 23-án

Az iskolákra bízza a tanügyminisztérium, hogy milyen tevékenységeket szervezzenek december 23-án Románia

Az oktatási minisztérium lehetőséget biztosít az iskoláknak arra, hogy az ünnepekhez igazítsák a tevékenységüket december 23-án, a téli szünidő előtti utolsó napon – jelentette be pénteken Sorin Cîmpeanu.

A tanügyminiszter elmondta, a pedagógusokkal konzultálva az iskolaigazgatók eldönthetik, hogy aznap tanórákat tartsanak vagy “nonformális és informális oktatást” szervezzenek.

Sorin Cîmpeanu az utóbbi tevékenység példájaként említette, hogy a gyerekek az egész család bevonásával elkészíthető házi feladatot kapjanak, amit a szünidő után bemutatnak a társaiknak.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a minisztérium a döntéssel a gyerekeknek és a szülőknek arra az igényére válaszol, hogy december 23-át az karácsonyi ünnepekre való készülődésnek szentelhessék.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 20., 8:39
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Kedves előző hozzászóló, akinek baj az, ha december 23-án 9-kor hazaküldik a gyermekeit az iskolából! Javasolom, hogy kérelmezze a tanügyminisztertől, hogy lehetőleg a Szentestét is bonyolítsa le az iskola, ha lehet, akkor úgy, hogy bennalvós napot szervezzen, s haza se engedje a diákokat, míg a család ki nem heverte a karácsony fáradalmait. Elvégre ezért fizetik a tanárokat, akiknek úgyis egekben a fizetése – olvasom egy másik hozzászólásban. Sőt, ki lehetne terjesztetni, hogy a gyereket hatévesen úgy adják be az iskolába, hogy következőkor a 18. szülinapján lássa viszont a kedves szülő, s akkor azt sem kell vitatni, ki ki előtt lépik be az iskola kapuján, a diák vagy a tanár. Ügyesen bent marad mindenki, diák is, tanár is, s végzi a dolgát. Elvégre a a szülő pont eleget hozzátesz a munkához azzal, hogy világra hozza a csemetéjét, mi az, hogy még nevelje is, s családi karácsonyt is szervezzen??? Ezt ki fizeti meg a szülőnek??? #elégelévilág

  • User
   Dátum: 2021. december 21., 9:36
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Éppen nehogy megsirassam a sok online tanításon kimerült padagogust, akik az elmúlt 2 évben a tanterv fele anyagát sem sikerült le adniuk. Az évből kb 5 hónapot vakáción vannak és a 7 hónapból 3-at minimum online. Persze a tanítás minőségéről jobb ha nem is beszélünk, ezt ugy mondom, hogy a családban, meg az ismerősök között is nagyon sok a pedagógus, de ők is sokszor “kacagnak” a kialakult helyzeten.