Felhívás!

Az időhúzás nagymestere

Az időhúzás nagymestere Románia

Az evz.ro hírportál szerint Sorin Oprescu, Bukarest volt főpolgármestere akár a világrekordok könyvébe is bekerülhetne egyik korrupciós perével.

Öt és fél évvel ezelőtt, egészen pontosan 2015. szeptember 6-án Oprescut a tettenérés módszerével lefülelték és őrizetbe vették nagy összegű csúszópénz elfogadása után néhány perccel. A bűnvádi per kezdete óta több mint 90 alkalommal tűzték napirendre az ügy bírósági tárgyalását (miközben egy tyúktolvajt egy-két tárgyaláson elkaszálnak)! A legközelebbi idézések 2021. március 24-re szólnak, de a Bukaresti Táblabíróság már közölte, április 1-jére halasztották a tárgyalást. Az evz.ro tudni véli, hogy április elsején sem lesz tárgyalás, újabb halasztás következik.

Sorin Oprescu (sz. 1951) sebészorvos a 2000-2008-as időszakban szociáldemokrata szenátor volt, majd kétszer függetlenként  győzött Bukarest főpolgármester-választásán (2008, 2012). Második főpolgármesteri mandátumának idején (kényszerű lemondása előtt) ő szorgalmazta a CSM Bukarest női kézilabda csapat felerősítését külföldiekkel, ennek eredményeként a csapat 2016-ban – negyedik esélyesként -, elnyerte a Bajnokok Ligája trófeát, a budapesti döntőben a Győri Audi ETO ellen győzött.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.