Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Bizottság 216 millió eurót hagyott jóvá a bukaresti távhőrendszer korszerűsítésére

Az Európai Bizottság 216 millió eurót hagyott jóvá a bukaresti távhőrendszer korszerűsítésére Románia

Az Európai Bizottság 216 millió eurót hagyott jóvá a kohéziós alapokból a bukaresti távhőrendszer korszerűsítésére – közölte csütörtökön az uniós végrehajtó szerv.

Hirdetés
Hirdetés

Elisa Ferreira kohéziós politikáért és reformokért felelős biztos elmondta, ez a beruházás jó példa arra, hogy egyrészt miként lehet javítani az emberek életminőségét, másrészt hogyan lehet összhangba hozni ezeket a fejlesztéseket az Európai Unió klímasemlegességi céljaival. Felidézte, hogy a bukaresti távhőrendszer az egyik legnagyobb a világon, több mint 1,2 millió személynek biztosít meleg vizet és távhőt.

A beruházással csaknem 212 kilométernyi vezetéket korszerűsítenek, hogy megakadályozzák a jelenlegi 28 százalékos hőveszteséget, továbbá beépítenek egy új, korszerű rendszert, amely jelezni fogja a hőveszteséget.

Az Európai Bizottság február végén is jóváhagyott 254 millió eurónyi állami támogatást Bukarest távhőrendszerének felújítására, amelyet a Románia által lehívható strukturális alapokból biztosítanak.

Bukarest távhőrendszere korszerűsítésre szorul, amit az is jelez, hogy az elmúlt télen számos meghibásodás történt a rendszerben az elavult vezetékek miatt, ezért a lakosság jelentős része langyos lakásokban fagyoskodott, vagy hetekig nélkülözniük kellett a távhőt és a meleg vizet.

Csütörtökön is például csaknem ezer panellakásban nem volt meleg víz, miután több helyen meghibásodott a rendszer, vagy az éppen zajló korszerűsítési munkálatok miatt állították le a szolgáltatást.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük