Felhívás!

Az EP Jogi Bizottsága elutasította Rovana Plumb jelölését a biztosi tisztségre

Az EP Jogi Bizottsága elutasította Rovana Plumb jelölését a biztosi tisztségre Románia

Elutasította csütörtökön az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre, jelentette be Siegfried Mureşan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője Facebook oldalán.

“Az Európai Parlament Jogi Bizottsága széles többséggel elutasította Rovana Plumb jelölését. Plumb 6 támogató javaslatot kapott az európai parlamenti képviselőktől. 15 képviselő pedig ellene szavazott, ketten tartózkodtak” – írta Mureşan.

“A Jogi Bizottság jóváhagyása nélkül Rovana Plumb nem mehet meghallgatásra a közlekedési bizottság elé”- fűzte hozzá a liberális EP-képviselő.

Az információt brüsszeli források megerősítették az Agerpres-nek, akik megemlítették, hogy a JURI úgy döntött, írásban értesíti az EB-t, hogy Rovana Plumb esetében összeférhetetlenséget állapítottak meg, amit meg kell oldani.

Az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) rendkívüli meghallgatásra hívta be csütörtökre Románia és Magyarország biztosjelöltjét, Rovana Plumbot és Trócsányi Lászlót. Rovana Plumb a tervek szerint a közlekedési portfólióért felelne az Ursula von der Leyen elnök vezette Európai Bizottságban (EB), és meghallgatását október 2-ára időzítette a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN), illetve a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI). Az EP jogi bizottsága azonban úgy döntött, hogy magyarázatot kér Plumbtól vagyonnyilatkozatának egyes részleteivel kapcsolatban, ezért rendkívüli meghallgatásra hívták be csütörtökre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások