Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az előfizetők felbonthatják a szerződést, ha a szolgáltató egyoldalúan módosítja a díjszabást

Az előfizetők felbonthatják a szerződést, ha a szolgáltató egyoldalúan módosítja a díjszabást Románia

Az előfizetők kártérítés fizetése nélkül felmondhatják szerződésüket, ha a telefon-, internet- és kábeltévé-szolgáltató egyoldalúan módosítja a szerződési feltételeket – hívja fel a figyelmet az országos távközlési hatóság (ANCOM).

Hirdetés
Hirdetés

A szakhatóság keddi közleményében emlékeztetett arra, hogy a szerződés módosítását mind a felhasználó, mind a szolgáltató kezdeményezheti.

A felhasználó a szolgáltatóval folytatott közvetlen tárgyalás útján kérheti a díjszabás vagy a szerződésben előírt egyéb feltétel módosítását.

Ha a szolgáltató egyoldalúan módosítani kívánja a szerződés feltételeit (a szolgáltatások kínálatát, a díjszabást, az árképzési módszereket stb.), akkor köteles tájékoztatni erről előfizetőit a változtatások alkalmazása előtt legalább 30 nappal. Ha az előfizető nem ért egyet a módosításokkal, e 30 napon belül kártérítés fizetése nélkül felmondhatja a szerződést.

A szolgáltatónak az egyoldalú szerződésmódosításról e-mailben, SMS-ben, levélben, az online felhasználói fiókján keresztül vagy faxon kell értesítenie az ügyfeleit. Ha előzetes tájékoztatás hiányában történik meg a szerződésmódosítás, illetve ha a szolgáltató nem tájékoztatja a felhasználót a szerződés felmondásának lehetőségéről, jelenteni kell az esetet az ANCOM-nál – hívja fel a figyelmet a hatóság.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük