Felhívás!

Az egészségügyi minisztérium módosította a SARS-CoV-2 kezelési protokollt

Az egészségügyi minisztérium módosította a SARS-CoV-2 kezelési protokollt Románia

Az egészségügyi minisztérium pénteken bejelentette, hogy módosította a SARS-CoV-2 kezelési protokollt.

A módosítások célja, hogy a betegek jobban hozzáférjenek a korai járóbeteg-ellátáshoz – tájékoztat közleményében a tárca.

“A módosítások értelmében a koronavírussal fertőzött betegek számára a járóbeteg-ellátó központokban bármely szakterület orvosai felírhatnak majd szájon át szedhető antivirális gyógyszereket. Az egyik gyógyszer, a Favipiravir, vénnyel a gyógyszertárakban is kapható lesz” – áll a közleményben.

A rendelet csütörtökön jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. január 18., 14:44
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Na akkor elmondom.Programalasom volt tegnap a baroti korhaz kardiologiai szakrendelojebe.A bizonyos idopont eltelt kb 40 perccel.A kedves mosolygos doktorno egy ora kesessel robbant be,nagyon cigaretta illatuan.Semmi gond,en is dohanyos vagyok.Eltelik meg kb 5 perc,a kedves noverke(tenyleg kedves volt) kozli,hogy hivnak be hamarosan.Hat nem.A doktorno az osztalyra ment,lement,felment,bement es kiment,de az idopot…szoval ha 9-tol rendel,akkor 9-kor hivja az elsi beteget,nem?Es surgosseg nem volt,mert azt lattam.,..szoval utalat es kopedelem.Ossz 2 orat kestem.. programalassal

 • User
  Dátum: 2022. január 25., 3:00
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A kedves ,mosolygos doktorneni meg veszely penz is ,hiszen sokat dolgozik Covidos betggel,a draga!Gazemberseg ami folyik a Barot-i korhaznal!Lopjak Erdovidek penzet!

  • User
   Dátum: 2022. január 25., 14:41
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Szerencsere a szukagyu nepnek az imponal hogy mennyi uj orvos lett a korhaznal..,.hurra!!!A minoseg vs mennyiseg….az nem eppen olyan egyszeru dolog.Lehet 100 doktor is,a regiek messze felulmuljak ezeket,barmilyen “nagy szakemberek”.Sok surmo penzehes banda.