Felhívás!

Az AUR arra kéri a törvényhozókat, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány bevezetése ellen

Az AUR arra kéri a törvényhozókat, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány bevezetése ellen Románia

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hétfőn felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány romániai bevezetése ellen, mivel az feltételekhez köti a szabad mozgáshoz való jog gyakorlását, és az egészségügyi alapon történő megkülönböztetést vezeti be.

Az AUR azért tartotta időszerűnek a felhívást, mert a képviselőházban a Covid-19 igazolvány romániai bevezetésére vonatkozó kormányrendelet törvényerőre emeléséről fognak szavazni. “Felhívást intézünk minden törvényhozóhoz, hogy utasítsák el a rendeletet, mivel súlyos jogi elégtelenségeket tartalmaz, és Románia lakosságát beoltott és nem beoltott emberekre osztja, egyenlőségjelet téve az oltatlan ember és a beteg ember, illetve az oltott ember és az egészséges ember között” – idézi az AUR sajtóközleménye George Simiont, a párt egyik társelnökét.

A politikai alakulat felhívást intézett az állampolgárokhoz is, hogy írjanak a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak, “adjanak hangot sérelmeiknek, védjék meg jogaikat és szabadságaikat”.

“Csak együtt lehetünk erősek, csak együtt mondhatunk nemet a diktatúrára!” – olvasható az AUR közleményében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások