Hirdetés
Hirdetés

Az Auchan 50 üzletét összesen 750 ezer lejre bírságolta a fogyasztóvédelem

Az Auchan 50 üzletét összesen 750 ezer lejre bírságolta a fogyasztóvédelem Románia

Összesen 750 ezer lejre bírságolták az elmúlt egy hónapban végzett ellenőrzéseik során a fogyasztóvédelmi felügyelők az Auchan 50 üzletét.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) csütörtöki tájékoztatása szerint a felügyelők 93 bírságot szabtak ki az áruházláncra, 11 figyelmeztetést adtak ki, 42 ezer lej értékű élelmiszert vontak ki a forgalomból, és 14 üzletben függesztettek fel szolgáltatásokat a szabálytalanságok kiküszöböléséig.

Az ANPC szerint a következő szabálysértések voltak a leggyakoribbak: lejárt szavatosságú élelmiszerek forgalmazása, rossz minőségű, penészes, sérült csomagolású zöldségek és gyümölcsök forgalmazása, nem a gyártók által előírt módon tárolt termékek forgalmazása, fertőtlenítetlen, zsíros konyhai eszközök vagy főzőberendezések használata.

A felügyelők higiéniai és egészségügyi szempontból nem megfelelően tárolt élelmiszerek forgalmazásáért, élelmiszerek hiányos címkézéséért, valamint a nem megfelelően fertőtlenített, szennyezett és penészes hűtővitrinek használatáért is bírságoltak.

(forrás: Agerpres, fotó: Haáz Vince)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások