Felhívás!

Az ALDE szenátusi frakcióvezetőjét sokkolta a Pro Romániával kötött szövetség

Az ALDE szenátusi frakcióvezetőjét sokkolta a Pro Romániával kötött szövetség Románia

Bírálta hétfőn a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) szenátora, Daniel Zamfir az alakulatnak a kormányból való kilépésére vonatkozó döntést. A szenátor szerint a Pro Romániával kötött választási szövetség “tönkreteheti” a pártot.

Egy hétfői Facebook-bejegyzésben Zamfir azt írja, meglátása szerint az ALDE-nak olyan alakulatnak kell lennie, amelyet a visszaélésekkel szembeni küzdelemmel, a “valódi liberalizmussal”, az emberi jogok és szabadságok védelmével, a “kompromittáló kompromisszumok” megtagadásával asszociálnak az emberek.

“Nem vagyok naiv, tudom, hogy a politika kompromisszumokkal is jár, de úgy vélem, hogy ez a kompromisszum tönkretehet bennünket” – fogalmaz bejegyzésében Zamfir, hozzátéve, véleményével nincs egyedül a párton belül.

Az ALDE szenátusi frakcióvezetője ugyanakkor leszögezi, nem tervez kilépni a pártból, és “fel sem merül”, hogy elfogadja a Călin Popescu-Tăriceanu lemondásával megüresedő házelnöki tisztséget, és ezt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel is közölte.

Zamfir azt írja, sokként érte a Pro Romániával való szövetségre lépés híre, még mindig nem érti, milyen megfontolásból határozott így a párt, ugyanakkor azt is sérelmezi, hogy őt és több más, fontos tisztséget betöltő párttársát kihagyták a döntéshozatalból. A szenátor hangsúlyozza, nem Mircea Diaconu államfőjelölt támogatását ellenzi, Diaconut azonban “a Pontával való szövetségre lépés nélkül is” lehetett volna támogatni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.