Hirdetés
Hirdetés

Az ALDE nem szavaz bizalmat a második Orban-kormánynak

Az ALDE nem szavaz bizalmat a második Orban-kormánynak Románia

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) nem fog bizalmat szavazni a második Orbán-kormánynak, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, az alakulat elnöke pénteken, rámutatva, “nevetséges” a jelenlegi politikai helyzet, mivel olyan kormányfőt jelöltek ki, akit még saját pártja sem szavaz meg.

Hirdetés
Hirdetés

“Nem fogunk bizalmat szavazni a második Orban-kormánynak. Nem szavazzuk meg, mert olyan helyzetben vagyunk, amely enyhén szólva nevetséges. Van egy államelnökünk, aki előre hozott választásokat akar, és egy olyan miniszterelnököt, aki nem szerzi meg a bizalmi voksot a parlamentben. Ez teljesen rendhagyó. Ilyen nincs. Az államelnök, alkotmányban leszögezett szerepe értelmében, megoldani hivatott a politikai válságokat, nem elmélyíteni azokat. A kinevezés azonban mélyíti a válságot, mert tudjuk, hogy a PNL nem fogja megszavazni saját kormányfőjét” – nyilatkozta Popescu-Tăriceanu a Gândul live-nak.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy egy olyan kormányfő kinevezése, akit saját pártja sem szavaz meg, “sértő a parlamentre nézve is”.

Tăriceanu szerint “nem sok olyan személy létezik, aki vállalná azt”, amit Ludovic Orban, és Orban valószínűleg fejet hajtott a Cotroceni-palota és a pártja irányából érkező nyomás előtt.

A PSD-n és a PNL-n kívül egyetlen más párt sem lehet biztos, hogy bejut a parlamentbe

A Szociáldemokrata Párton (PSD) és a Nemzeti Liberális Párton (PNL) kívül egyetlen más párt sem lehet biztos abban, hogy bejut a parlamentbe a következő választásokon – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu.

Sem a Pro Románia sem a Népi Mozgalom Párt (PMP) “nem dőlhet hátra”, és vélhetően “háttértárgyalások folynak” ez ügyben a pártok között, amelyekben valószínűleg nem vesz részt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – nyilatkozta Popescu-Tăriceanu a Gândul live-nak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük