Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria továbbra is ellenzi Románia és Bulgária schengeni csatlakozását

Ausztria továbbra is ellenzi Románia és Bulgária schengeni csatlakozását Románia

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter megerősítette szerdán országa azon döntését, hogy megvétózza Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

Az EFE hírügynökség beszámolója szerint Karner az osztrák közszolgálati rádiónak adott interjúban azt mondta, Ausztria vétója „vészjelzés” az Európai Bizottság számára, hogy hozzon hatékony intézkedéseket az EU külső határainak ellenőrzésére, a migránsoknak az EU területére való illegális belépésének megfékezésére, különösen a balkáni útvonalon.

A bécsi kormány döntését az Ausztria által idén iktatott „több mint 100 ezer menedékkérelem” indokolja – szögezte le Gerhard Karner. Elmondása szerint az Ausztriába érkezett migránsok mintegy 40 százaléka korábban repülővel jutott el Szerbiába, további mintegy 40 százalék pedig szárazföldi úton érkezett, Románián, Bulgárián, Szerbián vagy Magyarországon át. Ugyanakkor az Ausztriában menedékjogért folyamodók körülbelül háromnegyede korábban nem nyújtott be ilyen kérelmet más országban.

A Bel- és Igazságügyi Tanács csütörtöki ülésének napirendje kapcsán az osztrák miniszter azt mondta, előbb Horvátország schengeni csatlakozásáról szavaznak – amelyet Ausztria nem ellenez -, ezt követően vitatják majd meg Románia és Bulgária csatlakozását. 

forrás: Agerpres

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 8., 17:13
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az érdekes hogy most reklamálnak amikor ők 2015 -től ők fogadták őket virággal ,plüssfigurákkal meg simogatással.A bangó osztrákok meg elhitték ,hogy ezek majd a nyugdíjakat fogják nekik biztosítani.Most felébredtek mert már a teli biliben lóg a kezük.Ezzel a retorikával most a helyükön maradhatnak a politikusaik.

 • User
  Dátum: 2022. december 9., 13:20
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Tisztelt Szerkesztők, ha szólhatok valamihez is, első sorban ehhez a Véleményfalhoz vágnék oda valamit: Látom, hogy csak egyetlen oldalt, az utolsót lehet elolvasni. Miért nem hagyják az utolsó három napot? Nem érthetem, hogy az esztendő már feltöltődött, miért elégedetlenek az olvasók?