Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aurescu: még nincsenek jelei a feszültségek tényleges enyhülésének

Aurescu: még nincsenek jelei a feszültségek tényleges enyhülésének Románia

Bogdan Aurescu külügyminiszter szerdán a parlamentben kijelentette, „még nincsenek jelei a feszültségek tényleges enyhülésének” a Fekete-tenger régiójában.

Hirdetés
Hirdetés

A külügyminisztert meghallgatásra hívta a két ház együttes külügyi bizottsága a térség biztonsági helyzetével kapcsolatban.

„Ez a biztonsági válság nem csak Ukrajnáról, nem csak a Fekete-tengerről, nem csak az európai biztonságról, hanem az euroatlanti biztonság egészéről szól, és a Fekete-tenger az euroatlanti térség szerves része, és a Fekete-tenger biztonsága szorosan kapcsolódik és szerves része az euroatlanti biztonságnak” – mondta Aurescu a bizottság tagjainak a meghallgatás elején.

Kiemelte: „fontos pillanatban vagyunk, a csúcspontján azoknak a több szinten zajló diplomáciai erőfeszítéseknek, amelyek a biztonsági helyzet de-eszkalálására irányulnak”.

„Egyelőre semmi jele annak, hogy a feszültség valóban enyhül. Nagyon fontos folytatni a diplomáciai erőfeszítéseket, de az is rendkívül fontos, hogy a feszültség enyhítése ténylegesen megtörténjen a helyszínen” – szögezte le a külügyminiszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 16., 21:49
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Ki kell vezetni a vírust és be kell vezetni a háborút. A jövő uralkodó formája a félelemkeltés, megosztás, félretájekoztatás. A fegyver az emberek ellen a média. Harcmodor a cenzúra! Aljas gazemberek!