Felhívás!

Arafat: nem tudtam ezekről a felvételekről, nem rejtegettem

Arafat: nem tudtam ezekről a felvételekről, nem rejtegettem Románia

Nem tudott a Libertatea által közzétett, a Colectiv-tűzvész idején készített felvételekről, és nem rendelkezett arról, hogy rejtsék el ezeket – nyilatkozta Raed Arafat. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (DSU) vezetője hozzátette: nem mond le tisztségéről, de visszalép a DSU-től, ha a miniszterelnök ezt kéri tőle.

“Ez a film nem tár fel új elemeket a mentésről. Megmutatja a beavatkozás néhány aspektusát, tűzoltókat látunk egy adott helyen, ahonnan a sérülteket és a halálos áldozatokat viszik ki. Nem mutatja a mentés egészét. Sőt, ez a film az első pillanatokat rögzíti, amikor még nem ért minden csapat a helyszínre, nem volt elég hordágy, nem volt elég eszköz, de ugyanakkor nem mutatja meg azt a helyet, ahol a sebesültek elhelyezték és kezelték, mert az messze volt attól, ahol forgattak” – magyarázza Arafat egy Facebookra feltöltött videoüzenetben.

A Libertatea csütörtökön mutatott be egy 21 perces videófelvételt az első helyszínre érkezett mentőegységgel, Az újságírók azt állítják, hogy a katasztrófavédelem vezetősége tudatosan ‘elrejtette’ ezt a filmet és soha nem hozták nyilvánosságra.

IGSU: óriási nyomás nehezedett az országos katasztrófavédelmi igazgatóság alkalmazottjaira

Az utóbbi napokban óriási nyomás nehezedett az országos katasztrófavédelmi igazgatóság (IGSU) alkalmazottjaira, miután elvitatták, hogy szakszerűen léptek közbe négy évvel ezelőtt, a Colectiv klubban kiütött tűzvészben – írja az IGSU Facebook oldalán.

A bejegyzés szerint ‘igaztalanul vádolják’ azzal, hogy megpróbáltak bizonyítékokat elrejteni.

‘Ne felejtsük el a tűzoltók napi erőfeszítéseit, valamint az évente megmentett több ezer életet. Ők is emberek! Láthatjuk őket tüzekben, árvizekben, elsősegély-esetekben és balesetekben, minden olyan helyzetben, amelyben segítségüket kérik. Gondolják, hogy ezt érdemlik?”- írja a szombati bejegyzésben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.