Felhívás!

Arafat: a digitális hőmérő nem ültet be chipeket, nem készít képeket és a CNP-t sem lopja el

Arafat: a digitális hőmérő nem ültet be chipeket, nem készít képeket és a CNP-t sem lopja el Románia

Egy újabb megosztó áltéma a zárt nyilvános terek bejáratánál történő lázmérés – írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Raed Arafat államtitkár.

Tömeges szkennelés formájában a módszert számos országban, köztük Romániában is használják a reptereken. A testhőmérsékletet érintés nélkül, digitális lázmérőkkel mérik olyan zárt helyiségek bejáratánál, ahol felmerül a koronavírus terjedésének veszélye – írta a katasztrófavédelem vezetője.

„A digitális hőmérő nem rögzíti a személyes adatokat, nem ültet be chipeket, nem készít képeket és nem regisztrálja a CNP-t, vagy a személy nevét és címét. Csak a hőmérsékletet mutatja, amelyet képzett, nem orvosi személyzet értékel. Egy olyan társadalomban, ahol fennáll a betegség terjedésének veszélye, és ahol vannak olyan kiszolgáltatott emberek, akik akár bele is halhatnak, ha megfertőződnek az adott betegséget okozó vírussal, a megelőzés és a védekezés miatt hozott intézkedéseket a társadalom minden tagjának be kell tartania. Ezek az intézkedések nem örökkévalók. Jelenleg szükség van rájuk, hogy elbátortalanítsák vagy kiszűrjék azokat, akik más életét kockáztatva hajlamosak egy hivatalba betegen is bemenni, hogy saját ügyeiket intézzék” – írta bejegyzésében

„Összegezve: jogod van ahhoz, hogy megtagadd a lázmérést, de akkor nem léphetsz be abba a zárt térbe, mert a közösségnek és az ott dolgozóknak ahhoz van viszont joguk, hogy védekezzenek” – szögezte le Arafat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások