Felhívás!

Anisie az oktatás világnapján: a tanításnak minden körülmények között folytatódnia kell

Anisie az oktatás világnapján: a tanításnak minden körülmények között folytatódnia kell Románia

A tanításnak és tanulásnak minden körülmények között folytatódnia kell – jelentette ki hétfőn Monica Anisie oktatási miniszter, azt tanácsolva a pedagógusoknak, hogy a gyerekek oktatása mellett “vigyázzanak a lelkükre is”.

“Mindannyiunk számára fontos tudatosítani, hogy alkalmazkodni kell a körülményekhez, a gyermekek mellett kell maradnunk, bármilyen körülmények között folytatnunk kell a tanításukat” – hangsúlyozta a miniszter az oktatás világnapja alkalmából tartott eseményen mondott beszédében.

A tárcavezető rámutatott, a 2019-2020-as tanév második félévének vége nehéz időszak volt mindenki számára, közös erővel azonban minden célkitűzést sikerült megvalósítani. Anisie külön köszönetet mondott a képességfelmérő vizsga és az érettségi megszervezésében részt vett tanároknak.

A miniszterelnöki kancellária államtanácsosa, Sorin Costreie azt tanácsolta a tanároknak, hogy “ne ragadjanak le” a tananyagnál, az oktatás formáló-fejlesztő jellege fontosabb kell hogy legyen, mint az információátadás.

Határozatot kezdeményez a tanügyi állások számának növeléséről

Határozatot kezdeményez a héten Monica Anisie a tanügyi állások számának növeléséről.

A tárcavezető hétfőn azt mondta, a tervek szerint összesen 750 személlyel bővítenék a kisegítő tanszemélyzetet és a nem oktatói besorolású személyzetet.

“Már volt egy hasonló kezdeményezésünk, melynek révén 500-zal növeltük az állások számát, ezen a héten pedig újabb 750-nel fogjuk” – fogalmazott Monica Anisie.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások