Hirdetés
Hirdetés

Andronescu: Szeptember 9-én kezdődik a következő tanév

Andronescu: Szeptember 9-én kezdődik a következő tanév Románia

A 2019/2020-as tanév szeptember 9-én kezdődik és június 12-én ér véget – közölte egy keddi sajtótájékoztatón Ecaterina Andronescu tanügyminiszter.

A tanév első szemesztere szeptember 9-étől december 20-áig tart majd, és 15 tanítási hétből áll. Az elemisták és az óvodások október 26-a és november 3-a között vakáción lesznek.

A téli szünidő 2019. december 21-én kezdődik és 2020. január 12-éig tart. Ez egyúttal félévközi szünet is lesz, így akarják elkerülni a tanév “túlzott felszabdalását” – mondta a miniszter.

A második szemeszter 2020. január 13-án veszi kezdetét. A tavaszi vakációra április 4-e és 21-e között kerül sor, a nyári szünidő pedig június 12-én kezdődik majd.

Az érettségi előtt álló végzősök számára 2020. május 29-én ér véget a tanév, a nyolcadikosok pedig 2020. június 5-én végeznek – ismertette a következő tanév rendjét Ecaterina Andronescu.

Hirdetés
Hirdetés

Ekkor lesznek a próbavizsgák

A tanügyminiszter arról is beszélt, idén március 11-e és 13-a között tartják a képességfelmérő vizsgák próbáját, amelyen idén már nemcsak a nyolcadikosok, hanem a hetedik osztályosok ismereteit is tesztelik.

A próbaérettségi időszakát a március 18-21. közötti időszakra tűzték ki. Ezen a 11. és 12. osztályos tanulók ismereteit mérik fel.

Márciusban lehet előkészítő osztályba iratkozni

Március 4-e és 22-e között zajlik az elemi osztályokba való beiratkozás első szakasza – jelentette be Ecaterina Andronescu.

A második beiratkozási szakasz április 2-án kezdődik és 8-áig tart.

Az elemi osztályokba való beiratkozás módszertana nem változik jelentősen az előző tanévben alkalmazotthoz képest – tette hozzá a tárcavezető.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2019. augusztus 31-ével bezárólag betöltik hatodik életévüket. A szülők igénylésére a 6. életévüket 2019. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, amennyiben az úgynevezett pszichoszomatikus felmérés során iskolaéretteknek nyilvánítják őket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások