Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

ANAF-elnök: teljesítmény szerint kellene fizetni a közalkalmazottakat

ANAF-elnök: teljesítmény szerint kellene fizetni a közalkalmazottakat Románia

Az lenne a román állam egyik legnagyobb reformja, hogy a közalkalmazottakat ne egységes bértábla, hanem a teljesítményük szerint fizessék – jelentette ki az Országos Adóhatóság (ANAF) elnöke egy csütörtöki szakmai rendezvényen.

Lucian Heiuş kifejtette, az egységes bértábla alapelve az, hogy a kifejtett munka mennyiségétől függetlenül az ugyanabba a fizetéskategóriába tartozó közalkalmazottak ugyanannyi pént kapnak. Ez szerinte idővel demotiváló tényező lehet.

“Az államnak valahogy ki kellene törnie ebből az egységesítő szemléletből. (…) Teljesítményben, az elért eredményekben kellene gondolkodnunk, még a közigazgatási rendszerben is. Szerintem ez az egyik nagy reform, amelyet az államnak végre kell hajtania” – jelentette ki a szakember.

Lucian Heiuş szerint nemcsak az ANAF, hanem valamennyi közintézmény korszerűsítésére szükség van ahhoz, hogy növekedjen és hatékony legyen az állam közigazgatási kapacitása. Megjegyezte: ha ez megtörténne, az állampolgárok is szívesebben fizetnék az adót, mert elégedettek lennének azzal, ahogy az állam kezeli a pénzüket. 

forrás: Agerpres

fotó: Heius Lucian Ovidiu/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások