Felhívás!

Általános mozgósítást követel Orban a minisztériumok vezetőitől

Általános mozgósítást követel Orban a minisztériumok vezetőitől Románia

Általános mozgósítást követel a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő minisztériumok vezetőitől Ludovic Orban. Az új megbetegedések számának jelentős növekedése miatt a miniszterelnök távértekezletre hívta össze szombatra a prefektusokat és az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézmények vezetőit.

“Maximális mozgósítást kérek a COVID-19 elleni küzdelemben részt vevő valamennyi minisztériumtól, használjanak fel minden törvényes eszközt a megfertőződések számának csökkentése érdekében” – fogalmazott Orban a csütörtöki kormányülés elején.

A miniszterelnök ugyanakkor felszólította az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézményeket, hogy szigorítsák az ellenőrzéseket, ne legyenek kíméletesek a szabályszegőkkel.

“Sajnos számos olyan cég, intézmény és állampolgár van, akik – valószínűleg a vírus létezését tagadó és a veszélyt elbagatellizáló, agresszív kampány hatására – teljesen figyelmen kívül hagyják a szabályokat” – mondta.

A kormányfő ugyanakkor naponta jelentést kér az ellenőrző szervektől a terepre küldött alkalmazottak számáról, az észlelt rendellenességekről, az ezek nyomán elrendelt intézkedésekről és a kiszabott büntetésekről.

Orban azt is elmondta, hogy Marcel Vela belügyminiszterrel együtt távértekezletre hívták össze szombatra a prefektusokat és az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézmények vezetőit.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások