Felhívás!

Államtitkár: a teljes lakosság beoltása legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el

Államtitkár: a teljes lakosság beoltása legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el Románia

A teljes lakosság beoltása koronavírus ellen legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el – jelentette be szerdán Horaţiu Moldovan.

Az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint az oltást az egészségügyi személyzettel és a kockázati csoportokkal kezdik.

A szakember szerint az Európai Unió államai egyszerre fogják megkapni a vakcinát, de – a nagy kereslet miatt – adagokra bontva.

“Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy az oltásokat a legmagasabb fokú hatékonysággal és biztonsággal használják fel, és hogy megfelelnek az összes nemzetközi szabályozásnak. Az egészségügyi minisztériumnak van egy oltási stratégiája, amelynek különböző szakaszai vannak, és létezik egy tároló és elosztó hálózat is. Az új vakcina, amelyet alkalmazni fogunk a SARS-CoV-2-re, különleges szállítási és tárolási körülményeket igényel, és ezeket a dolgokat jól kell kezelni” – nyilatkozta Moldovan.

Az államtitkár szerint uniós szinten az epidemiológiai helyzet “napról napra romlik, a lakosságot a SARS-CoV-2 fertőzésének komoly veszélye fenyegeti, Románia pedig aggasztó adatokkal néz szembe, és a hatóságoknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell ehhez a katasztrófa közeli állapothoz”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 3., 13:55
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A teljes lakosság beoltása …..na abból semmi sem lesz , még ha adminisztratív kényszert alkalmaznak ,akkor sem . 50 százalék talán-talán . De ha majd ha bejelentik ,hogy mindenki be van oltva az olyan adat lesz mint , hogy Óvláhiában mindenki írástudó .