Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alkotmányos Bogdan Licu és Iuliana Scântei alkotmánybírói kinevezése

Alkotmányos Bogdan Licu és Iuliana Scântei alkotmánybírói kinevezése Románia

Elutasította szerdán az alkotmánybíróság a Bogdan Licu és Iuliana Scântei alkotmánybírói kinevezése elleni óvást, amelyet a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nyújtott be.

Hirdetés
Hirdetés

Az USR arra hivatkozva támadta meg az alkotmánybíróságon Bogdan Licu kinevezését, hogy nem tesz eleget a felsőfokú jogi képzettséget követelő kritériumnak, a jelölési iratcsomója ugyanis nem tartalmazta az egyetemi oklevelet.

Licu jogi tanulmányi helyzetének tisztázása már csak azért is fontos lenne, mert a közbeszéd szintjén kétségek merültek fel az új alkotmánybíró egyetemi oklevelének létezésével kapcsolatban – érvelt az USR.

Az ellenzéki párt ugyanakkor azt is állította, hogy Licu jelöltdossziéjából más dokumentumok is hiányoztak, például a hatósági erkölcsi bizonyítvány, illetve az arra vonatkozó nyilatkozat, hogy nem működött együtt sem a Szekuritátéval, sem a jelenlegi titkosszolgálatokkal. ‘A PSD jelöltjének még csak arra se volt gondja, hogy egy személyiigazolvány-másolatot csatoljon a jelöltdossziéjához’ – érvelt az USR.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség ugyanakkor Iuliana Scântei alkotmánybírói kinevezése ellen is óvást nyújtott be.

Az alkotmánybíróság mindkét beadványt elutasította.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük