Hirdetés
Hirdetés

Alexandru Rafilát jelöli miniszterelnöknek a PSD

Alexandru Rafilát jelöli miniszterelnöknek a PSD Románia

Jóváhagyta csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsa, hogy a párt Alexandru Rafilát jelölje miniszterelnöknek – közölte Marcel Ciolacu pártelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu úgy fogalmazott: a miniszterelnök személyét nem a románok szavazatait “kigúnyolva” kell kijelölni, ahogyan azt Klaus Iohannis államfő és Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke próbálja, hanem a “románok érdekeit szem előtt tartva”, és nem feledve, hogy naponta kétszáz ember hal meg koronavírus-fertőzésben.

Meglátása szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) által javasolt Alexandru Rafila, a “hazai és nemzetközi szinten elismert” járványügyi szakember a megfelelő jelölt, nem “a román gazdaság sírásója”, Florin Cîţu pénzügyminiszter, aki mellet csak az az érv szól, hogy “az államfő engedelmes embere”.

Ciolacu úgy véli, hogy elérkezett az idő, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elismerje választási vereségét.

“Iohannis államfő részéről a leghelyesebb az lenne, hogy elfogadja az Alexandru Rafila által vezetett kisebbségi kormányt, vagy egy nemzeti egységkormányt” – hangoztatta Ciolacu.

Hozzátette, hogy hétfőn, a Cotroceni-palotában tartandó egyeztetéseken nem lesz jelen Rafila, mert koronavírus-fertőzés gyanúja miatt otthoni karanténba vonult.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük