Hirdetés
Hirdetés

Aláírásgyűjtésbe kezdenek a speciális nyugdíjak megszüntetése érdekében

Aláírásgyűjtésbe kezdenek a speciális nyugdíjak megszüntetése érdekében Románia

A Népi Mozgalom Párt (PMP) országos aláírásgyűjtési kampányba kezd a speciális nyugdíjak megszüntetése érdekében – jelentette be pénteken Eugen Tomac. A pártelnök szerint a cél 2,5 millió támogató aláírás összegyűjtése.

“Véleményünk szerint a speciális nyugdíjak biztosítása lopás, amely igazságtalanságot szül, ezért a múlt hónapban a PMP benyújtott egy törvénytervezetet, amely felszámolja az összes ilyen típusú nyugdíjat. Indokolatlan, hogy miközben 4,5 millió személy 1.000 lejnél kevesebb nyugdíjat kap, a volt besúgok, börtönigazgatók, eszméletlen nyugdíjakat vegyenek fel” – állapította meg Tomac.

Hozzátette: bízik benne, hogy november 6-án az alkotmánybíróság az alaptörvény-ellenesnek nyilvánítja a polgármesterek speciális nyugdíját.

“A polgármestereknek és a parlamenti képviselőknek nincs szükségük speciális nyugdíjakra. Megtisztelés kell hogy legyen minden politikus számára, hogy megválasztották egy tisztségbe, s ezért nem járnak előjogok. A kampányban az a célunk, hogy összegyűjtsünk 2,5 millió támogató aláírást, mert a költségvetésből nem speciális nyugdíjakat kell adni, hanem autópályákat, kórházakat és iskolákat kell építeni” – hangoztatta Tomac.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük