Felhívás!

Aggódik a belügyminiszter

„Rendkívül aggasztja” a Kék bálna nevű internetes játék – mondta kedden Carmen Dan belügyminiszter, hozzátéve azonban, hogy a rendőrség által eddig vizsgált ügyek egyikében sem sikerült még bizonyítani a játékkal való egyértelmű összefüggést.

„Engem rendkívül aggaszt ez a jelenség, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Egyelőre nem állapítottunk meg összefüggést a játék és az eddigi esetek között. Én azt ajánlom a szülőknek és pedagógusoknak – mert itt az oktatási rendszerről is szó van –, figyeljenek oda a diákok, a gyermekek viselkedésére” – nyilatkozta a belügyminiszter a parlamentben.

A tárcavezető rámutatott, az iskolai pszichológusok közelről megfigyelhetik a gyerekek viselkedését, és fontos, hogy közbelépjenek, ha változást észlelnek. „Nyomatékosan kérem a szülőket, hogy kövessék nagy figyelemmel, mi történik, mert manapság mindenki össze van kötve virtuálisan, és jó értesülni, tudni bizonyos dolgokról. Nem hiszem, hogy a Facebook lezárása lenne a megoldás, de fontos a szigorú felügyelet. Próbálunk összefüggéseket keresni a játék és az eddigi incidensek között. Remélem, ezek elszigetelt esetek” – tette hozzá Dan.

Hétfőn öngyilkos lett egy Dâmboviţa megyei, 11 éves tanuló, aki a rendőrség szerint osztálytársainak azt mondta, hogy részt vett a Kék bálna nevű játékban. A rendőrség lefoglalta a gyerek telefonjait és számítógépét is. „A nyomozás során megállapítottuk, hogy az öngyilkos diák azt mondta osztálytársainak, hogy egy bizonyos játékot játszik. Nem vagyunk meggyőződve, hogy a játék vezetett a halálához. Lefoglaltuk a gyermek által használt két telefont és egy számítógépet, megvizsgáljuk ezeket” – nyilatkozta a Dâmboviţa megyei rendőr-felügyelőség szóvivője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.