Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A zöldek a medvével tartanak

Rövid idővel azután, hogy a szenátus elfogadta a törvénymódosító tervezetet, amely kimondja, a barna medve öt évig nem számít szigorúan védett állatfajnak (ezáltal a túlszaporodott állomány létszáma kilövésekkel csökkenthető, szabályozható), a Természetvédelmi Világalap (World Wide Found for Nature) romániai képviselete (WWF Romania) máris jelezte, hogy aláírásokat gyűjt és a Román Parlamenthez fordul, továbbá az Európai Bizottságnál is panaszt nyújt be.

Hirdetés
Hirdetés

A WWF Románia figyelmeztet, a szenátus döntése sérti a vadállatok védelmére vonatkozó európai uniós direktívákat és ellenkezik a román kormány 2007. évi 57-es számú sürgősségi rendeletével is.

Livia Cimpoeru, a WWF Románia tisztségviselője rámutat, a szenátus által elfogadott törvénytervezetben eredetileg nem volt benne az, hogy 5 évre kiiktatnák a romániai medvéket a szigorúan védett vadállatok listájáról, az erre vonatkozó rész közvetlenül a szenátusi szavazás előtt került be a szövegbe. A természetvédelmi szakértő szerint a medve és ember közötti konfliktust nem a medve kilövésével kellene megoldani, hanem olyan átfogó intézkedésekkel, amelyek segítenek abban, hogy a nagyvadak, általában a vadállatok ne kényszerüljenek emberi településeken keresni az élelmet.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 12:41
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Senki nem kell medveket befogadjon, ott ahol a medveknek meghagyjak az eletteret. A medveknek az erdokben a helyuk !!!Az erdoknek pedig a hegyekben! Aki ezt nem erti meg, az mehet mashova otthont keresni maganak, hatha ot majd befogadjak valahol. Romaniaban es a Karpatokban a medvek itthon vannak, mert ez a kezdetek ota az oshazajuk. Es teszunk rola, hogy az is maradjon ! Meg akkor is ha a legadazabb es legprimitivebb ellenzokkel kell folvennunk a harcot. Itt nem a medvekkel van a gond, hanem a buta ,kapzsi es primitiv emberekkel, akik bedolnek a maffia politikusok hazugsagainak. Azon hitvany termeszetpusztito es szulofoldgyalazo nemzetaruloknak, akik potom penzert kepesek sajat szulofoldjuket is elpusztitani, ha ezt kapzsi erdekeik igy kivanjak.

 • User
  Dátum: 2019. október 2., 8:35
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A medveknek az erdoben van a helyuk, ez igy van es a szakembereknek kellene vegezek munkajukat, ugy ahogy eddig vegeztek es a medve allomany romaniaban a legnagyobb!!!
  Nem kellene sem a hazug politikusok minden kampanyban bele ussek az orukat sem ezek a hitvany ingyen elo okos allat vedok, mert nem nekuk lehet koszonni, hogy a medve allomany ilyen szepen gyarapodott!! Gazdalkodni vele es szabalyozni ugy ahogy eddig csinaltak es pont!!!