Felhívás!

A végzős osztályok a piros zónának minősülő településeken is járhatnak iskolába

A végzős osztályok a piros zónának minősülő településeken is járhatnak iskolába Románia

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) péntek esti ülésén úgy határozott, hogy a végzős osztályok tanulói, azaz a nyolcadikosok, tizenkettedikesek, tizenharmadikosok és a végzős szakiskolások a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába. Ez alól kivételt képeznek a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó települések.

A CNSU határozata nyomán módosulni fog az oktatási és az egészségügyi minisztérium közös rendelete a járvány idején zajló iskolai tevékenység szabályairól.

A módosítást az oktatási miniszter kérte, aki azzal az igényléssel fordult az országos vészhelyzeti bizottsághoz, tegye lehetővé, hogy a végzős osztályok tanulói a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába. A tárcavezető azzal érvelt, hogy a képességvizsga és az érettségi vizsga “meghatározó fontosságú minden fiatal jövője szempontjából”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 6., 12:07
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Tisztán elme zavarodott politikusok idáig is ennyire volt fertőzött a corona vírus mind most a piros zónában is lehet menni suliban. Eddig miért nem lehetett menni azért mert ki kelet egy évet hagynia az iskolának és most gondolják hogy két holnap alatt meg tanítják amit egy év alatt erőltetett online el mulasztotak hülyét csináltak a gyerekekből és a szulokből