Hirdetés
Hirdetés

A tanulók országos tanácsa intézkedéscsomagot sürget az ötödik hullámra való felkészülés érdekében

A tanulók országos tanácsa intézkedéscsomagot sürget az ötödik hullámra való felkészülés érdekében Románia

A koronavírus-járvány ötödik hullámára való felkészülés érdekében egy intézkedéscsomag elfogadását sürgeti a romániai tanulók országos tanácsa (CNE).

Hirdetés
Hirdetés

“Alapvető fontosságú, hogy a járvány ötödik hulláma ne érjen ismét felkészületlenül, ahogyan az az utóbbi két évben rendszeresen megtörtént. A kormánynak sürgősen intézkedéseket kell hoznia a közösségi fertőzés megelőzése érdekében, de azért is, hogy az iskolák a lehető legtovább működhessenek fizikai jelenléttel. Egy újabb kényszervakáció vagy az online oktatás általános bevezetése egyszerűen meggyilkolná a román iskolákba vetett bizalom utolsó morzsáit is” – idézi a sajtóközlemény Silviu Morcant, a tanulók érdekvédelmi szervezetének vezetőjét.

A CNE kéri, hogy tegyék kötelezővé a tanulók és a teljes iskolai személyzet heti kétszeri tesztelését az iskola területén, az iskola működésének különböző forgatókönyveit pedig többváltozós algoritmus alapján dolgozzák ki, amelyben tekintetbe veszik a diákok és a tanárok oltási arányát, a településen belüli járványhelyzetet, az osztály zsúfoltságát és a tömegközlekedési eszközök használatát az iskolások körében.

A CNE ugyanakkor kéri, hogy az iskolaudvarokon kérésre, a közegészségügyi igazgatóságok személyzetének felügyeletével, ingyen teszteljék a tanárokat és diákokat, főleg olyan iskolákban, ahol nincs orvosi rendelő.

Nicolae Ciucă miniszterelnök hétfőn munkamegbeszélést tartott a járvány kezelésében illetékes hatóságok képviselőivel, többek közt arról, milyen lépések szükségesek a jelenléti oktatás fenntartásához és a gazdaság működéséhez.

A tanácskozáson terítékre került a tanulók tesztelésének hatékonysága is, valamint az, hogy rászoruló gyerekek ingyen maszkokat kapjanak. A megbeszélésen ugyanakkor annak megvalósíthatóságát is elemezték, hogy a tanulók tesztelése az iskolában történjen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 5., 18:35
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Januar 24 korul a virus majd megpihen, azutan majd jobban terjed, husvet elott 2-3 hetig ujbol szigoritasok kovetkeznek, husvetra lazitassok majd 1 honap szigoritas es junius 1-tol teljes lazitas egeszen szeptember masodik feleig es ez igy megy korbe-korbe.