Felhívás!

A tanügyminiszter módosítaná az iskolai év struktúráját

A tanügyminiszter módosítaná az iskolai év struktúráját Románia

Úgy kellene módosítani az iskolai év struktúráját, hogy az első félév ne szakadjon két részre – közölte kedden Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.

A tárcavető szerint sok szülő támogatná az elképzelést. A módosítás szerint az első félév a téli vakációig tartana.

Jelenleg a háromhetes téli vakációt három hét oktatás követi, amely alatt lezárják az első félévet, és ez – állítja a miniszter – “sokszor nehézséget okoz”.

“Egy olyan megoldásra gondoltunk, amelyben a vakáció után a második félév kezdődne. (…) Ebben az évben semmi sem módosul, de felteszünk egy javaslatot a honlapra, lássuk, milyen reakciók lesznek, és azt követően hozunk döntést” – nyilatkozta a tárcavezető.

A tanügyminisztert meghallgatta Brüsszelben az Európai Parlament kulturális bizottsága annak kapcsán, hogy Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 23., 14:19
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez mar tobb a soknal! Ahelyett , hogy a tananyagot reformalnak meg ilyen hulyesegekkel foglalkozik mindegyik ujonnan pozicioba juttatott miniszter. A tanitas 5 napos lett a tananyag szama es mennyisege meg a duplaja. A kevesebbet jobban elsajatitana es elraktarozna a nebulok szurkeallomanya . Az iskola lassan de biztosan kezd a tanulok , tanarok remalmava valni. Oszinten? Nem csodalkozom…..

 • User
  Dátum: 2019. január 23., 15:18
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha nem lehet trimeszter jó lenne ha Kati asszony decembert költöztetné januárra, h a félévek egyenlőek legyenek! Kottyant vénasszony!🤣 Eddig minden év más volt, minden évben akadt vmi hülyeség, de konkrét dolog nemsok!