Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szórványban élő szakpolitikust jelöl Oltean Csongor helyére az RMDSZ

A szórványban élő szakpolitikust jelöl Oltean Csongor helyére az RMDSZ Románia

Kacsó-Doboly Izabella személyében a Hunyad megyében élő szakpolitikust jelöl ifjúsági államtitkárnak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a tíz napja lemondott Oltean Csongor helyébe – közölte hétfőn a szövetség.

Hirdetés
Hirdetés

A Vajdahunyadon született, 37 éves Kacsó-Doboly Izabella a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Jogi Karán, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szakán szerzett diplomát. Mesteri tanulmányait a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karán, valamint a Petrozsényi Egyetemen végezte kommunikációs készségfejlesztés, közigazgatás és közösségfejlesztés területeken. Posztgraduális tanulmányokat végzett a Temesvári Nyugati Tudományegyetemen, valamint tagja volt a kolozsvári Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégiumnak.

Kacsó-Doboly Izabella a vajdahunyadi majd dévai ifjúsági szervezetekben kezdte közéleti aktivitását. 2001 és 2002 között a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének – MAKOSZ alelnöke, 2017-től a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács – HUMMIT elnöke, 2019-től pedig a RMDSZ Hunyad megyei szervezetének ifjúsági alelnöke.

Az ifjúsági vezető 2010 óta a Hunyad Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságnál előbb ifjúsági tanácsosként, majd aligazgatóként, jelenleg pedig igazgatóként dogozik.

Kacsó-Doboly Izabella Oltean Csongort, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) elnökét váltja az államtitkári poszton. Oltean azt követően mondott le a tisztségről, hogy június 4-én ittas vezetésen érték Sepsiszentgyörgyön.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások