Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A romániai nők 63%-a legszívesebben a tengerparton nyaralna

A romániai nők 63%-a legszívesebben a tengerparton nyaralna Románia

A romániai nők 63%-a számára a tengerpart a kedvenc helyszín a nyaralásra – derül ki egy utazással kapcsolatos keresőprogram adataiból.

Hirdetés
Hirdetés

„A 2020-as évben is a tengerparti lazítás kapta a legtöbb szavazatot a nyaralási célok közül: a tanulmányban részt vevő romániai nők 63%-ának ez az óhaja. A romániai utazások még mindig második helyen állnak, de már nem annyira népszerűek, mint tavaly. Ugyanakkor az általános hiedelemmel ellentétben több más opció megelőzi az élményfürdőben (Spa) való vakációzást, ezt csak a nők 20%-a óhajtja” – olvasható a tanulmányban.

A momondo.ro keresőprogram arról is beszámol, hogy a munkaügyben utazó nők 81%-a összekapcsolja a hivatali tennivalókat néhány nap vakációzással.

A romániai nők 72%-a néhány napos, 74%-a egy hetes kiruccanásra a szállodát választja, jóval kevesebben döntenek szoba vagy apartman bérlése mellett (30%, illetve 34%). A nyaralásra szánt pénzt a szállás és utazás költségei mellett ruhákra, szuvenírekre, házon kívüli étkezésre és kulturális élményekre (például múzeumlátogatásra) költi a legtöbb nő.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a nyaraló nők 73%-az okostelefon segítségével tájékozódik, 71% az időjárásról szerez információkat, 60%-uk turisztikai látványosságok után kutat a mobil eszköze révén. 58%-uk telefonról tölti fel a közösségi oldalra a vakációs fotókat, ugyanakkor a felmérésben részt vevő nők 41%-a már azt vallotta, hogy nyaralás alatt tudatosan távol tartják magukat a közösségi oldalaktól.

A válaszadók 2%-a állította azt magáról, hogy sem vakáció alatt, sem máskor nem használja a közösségi médiát.

A felmérést 24 országban készítették el online egy 25.200 fős mintán, január folyamán. Romániában ezer, 18 és 65 év közötti, különböző tájegységekben élő nő válaszait összesítették.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük