Felhívás!

A Romániában forgalomba iratott járművek 30%-ának nincs kötelező biztosítása

A Romániában forgalomba iratott járművek 30%-ának nincs kötelező biztosítása Románia

A Romániában forgalomba iratott járművek 30%-ának a tulajdonosa nem kötött gépjármű-felelősségbiztosítást – derül ki az Országos Pénzügyi Felügyeleti Hatóság adataiból, amelyekről a Marosvásárhelyi Rádió számolt be.

Ez abszolút számokvban azt jelenti, hogy a bejegyzett 9 millió 600 ezer személygépkocsi közül az elmúlt év végén csak 6,7 millió rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással.

A Hotnews portál hívja fel a figyelmet, hogy egy 2006-ban elfogadott jogszabály arra kötelezi a belügyminisztériumot, és azon belül a rendőrséget, hogy elektronikus módon kövesse a forgalomba bejegyzett gépjárművek esetében, hogy melyek rendelkeznek érvényes biztosítási kötvénnyel.

A jogszabály azt is előírja a rendőrség esetében, hogy 15 napon belül függesszék fel azoknak az autóknak a forgalmi engedélyét, amelyeknek lejár a műszaki vizsgája vagy a kötelező autóbiztosítási kötvénye, emellett értesítsék is erről az érintett autótulajdonosokat. A belügyminisztérium azonban nem szervez átfogó ellenőrzési akciókat.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.