Felhívás!

A RAR által ellenőrzött gépjárművek csaknem fele műszaki hibásnak bizonyult

A RAR által ellenőrzött gépjárművek csaknem fele műszaki hibásnak bizonyult Románia

A Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) 33.508 autó műszaki állapotát vizsgálta meg az év első felében az utakon végzett ellenőrzések során, és 15.235 járműnél (45,47%) észleltek jelentős és/vagy veszélyes műszaki hiányosságokat, rendellenességeket – tájékoztat a RAR közleménye.

A RAR és a közlekedésrendészet közös ellenőrzései során csaknem 11 ezer bírságot róttak ki országszerte az év első hat hónapjában, 8689 járműnek pedig bevonták a forgalmi engedélyét.

A legtöbbször – 26,73% – az autók világító és jelzőberendezésénél észleltek hibákat, az esetek 21 százalékában a károsanyag-kibocsátás jelentett problémát, de sokszor tapasztaltak hiányosságokat a kerekek, gumiabroncsok és felfüggesztés terén (11,56%), a fékrendszernél (4%) vagy az irányítórendszernél (1,5%).

Az ellenőrzött járművek mintegy két százalékának nem volt vagy hamis volt a műszaki vizsgája.

Az utakon végzett ellenőrzések eredményei nem tükrözik a hazai géppark általános állapotát, ilyenkor ugyanis eleve olyan gépjárműveket állítanak meg az utakon, amelyekkel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy hiányosságaik lehetnek – szögezi le közleményében a RAR.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 3., 21:24
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Rablók! 1 kiégett/utközben kiégett égőért büntetés jár! Rossz az autó! Nevetséges! Amig nincs busz és vonat, a keresetek alig haladják meg a 2000ront addig abszurdum elvárni, h új autókkal járjunk!😂 Igaz még mindig sok a bulgár és magyar autóroncs az utakon, nó meg a túlterhelt autók amik km es sorokat eredményeznek! Az utak állapotát is jó lenne monitorizálni, mert azok vágják tönkre a jól karbantartott autót akár pár nap alatt! Ja ha már Rar! Miért írtok be minden szekeret csúszóért?! Én kb 2 hónapot várok 1 rar vizsgára, a “menő” autókereskedő max pár napot!