Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó csoport létesül a parlamentben

A rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó csoport létesül a parlamentben Románia

A rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó parlamenti csoport létesítéséről döntött szerdai összevont ülésén a két ház házbizottsága.

Hirdetés
Hirdetés

A Carmen Mihălcescu képviselőházi alelnök által kezdeményezett határozattervezetről soron következő együttes ülésén szavaz a parlament.

A javaslat indítványozója szerint a rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó parlamenti csoport létrehozását az indokolja, hogy Európa- és világszerte egyre nagyobb érdeklődés övezi az egészségügyi közpolitikákkal kapcsolatos vitákat, továbbá az Európai Bizottság kidolgozta az Európai Rákellenes Kódexet, ugyanakkor több más nemzeti parlament külön csoportot hozott létre ezzel kapcsolatos törvényjavaslatok kidolgozására.

A csoportban valamennyi parlamenti párt képviseltetni fogja magát. A testület feladata a daganatos betegségek visszaszorítására irányuló erőfeszítések támogatása lesz, a csoport tagjainak együtt kel dolgozniuk más országok hasonló területen jártas törvényhozóival, továbbá hazai és külföldi szakemberekkel, döntéshozókkal – áll még a tervezetben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük