Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD Teodor Meleşcanut javasolja a felsőház elnöki tisztségére

A PSD Teodor Meleşcanut javasolja a felsőház elnöki tisztségére Románia

Teodor Meleşcanut javasolja a szenátusi elnöki tisztségbe a Szociáldemokrata Párt (PSD) – közölte hétfőn Viorica Dăncilă kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

„Mi Teodor Meleşcanu urat támogatjuk. (…) Több választási lehetőség is van, szavazásra került sor, és mi Teodor Meleşcanu urat támogatjuk” – nyomatékosította Dăncilă a PSD szenátusi frakcióülése után.

Meleșcanu: nem kértek arra, hogy lépjek ki az ALDE-ből

Teodor Meleşcanu hétfőn úgy nyilatkozott, soha senki nem kérte tőle, hogy kilépjen a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE).

‘Ha jól értettem, a mai napon a PSD szenátusi frakciója úgy döntött, hogy támogatja jelölésemet. (…) Számítok azoknak a szavazatára, akik úgy vélik, hogy a szenátus élén egy tapasztalt, kiegyensúlyozott embernek kell állnia, mert ebben a periódusban politikai kulcsszerepet fog játszani a parlament’ – nyilatkozta Meleşcanu.

Arra a kérdésre, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) felkérte-e az alakulathoz való csatlakozásra, Meleşcanu úgy felelt: ‘Nem, soha senki nem kért arra, hogy lépjek ki az ALDE-ből.’

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az ügyről még nem beszélt Călin Popescu-Tăriceanuval, az ALDE elnökével. Úgy vélekedett: házelnöki kinevezése garanciát jelentene arra vonatkozóan, hogy ‘semmiféle nyomás nem nehezedik majd az ALDE-re’, sőt, jövőbeni perspektívát kínál majd pártja számára.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük