Felhívás!

A PSD szerint Florin Cîţu kormányzati erőforrásokat használ a PNL elnökségéért folytatott kampányban

A PSD szerint Florin Cîţu kormányzati erőforrásokat használ a PNL elnökségéért folytatott kampányban Románia

Bűnvádi vizsgálatok elindítására szólította fel a Szociáldemokrata Párt (PSD) az illetékes hatóságokat arra hivatkozva, hogy sajtóinformációk szerint Florin Cîţu miniszterelnök kormányzati erőforrásokat felhasználva kampányol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki székéért.

A PSD hétfői közleménye emlékeztet, hogy a médiában megjelent dokumentumok szerint a miniszterelnöki kancellária alkalmazottai állítottak össze egy kommunikációs útmutatót a kormányfő belső kampánya számára. Ezek a dokumentumok az ellenzéki párt szerint elegendő bizonyítékul szolgálnak a bűnvádi vizsgálatok elkezdéséhez.

“A Florin Cîţu, a PNL elnökjelöltje című útmutató azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök a kormányzati irodájában állította fel a hivatalos kampányközpontját, és költségvetési forrásokat használ fel illetéktelenül a pártbeli politikai küzdelméhez” – olvasható a közleményben.

Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a miniszterelnök eljárása kimeríti a “legmagasabb állami szinten elkövetett korrupciós bűncselekmény” fogalmát. A PSD szerint a kormányfő a 2000/78-as korrupcióellenes törvény 13-ik cikkelyét szegte meg. E paragrafus szerint egytől öt évig terjedő börtönnel büntethető az az állami vezető, aki illetéktelen javak megszerzésére használja a befolyását.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.