Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD minden felelősségvállalással elfogadott törvényt megtámad az alkotmánybíróságon

A PSD minden felelősségvállalással elfogadott törvényt megtámad az alkotmánybíróságon Románia

A Szociáldemokrata Párt minden olyan jogszabályt meg fog támadni az alkotmánybíróságon, amelyért felelősséget vállal a kormány, amennyiben hasonló tematikájú törvénytervezetek várnak megvitatásra a parlament asztalán – közölte hétfőn a PSD ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD ügyvivő vezetőségi ülését követően Ciolacu úgy nyilatkozott, alkotmányellenes olyan jogszabálytervezetet felelősségvállalással elfogadni, amely parlamenti megvitatás tárgyát képezi, ezért a PSD minden olyan felelősségvállalással elfogadott törvényt meg fog támadni az alkotmánybíróságon, amely valamely parlamenti vita alatt lévő tervezettel azonos tematikájú.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a PSD készül-e bizalmatlansági indítványt benyújtani, ha a kormány felelősségvállalással hoz meg jogszabályokat, Ciolacu azt felelte, a költségvetési plafonra vonatkozóan muszáj felelősségvállalással meghozott törvényt elfogadni, mert enélkül nem lehet megalkotni az állami költségvetés törvényét. „A többiről még meglátjuk” – tette hozzá.

„Nem nyújthatunk be bizalmatlansági indítványt arra alapozva, amit Orban úr a televízióban mond” – szögezte le Ciolacu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük