Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A PSD Marcel Ciolacut javasolja a miniszterelnöki tisztségre

A PSD Marcel Ciolacut javasolja a miniszterelnöki tisztségre Románia

Elnökét, Marcel Ciolacut javasolja miniszterelnök-jelöltnek a Szociáldemokrata Párt (PSD).

Hirdetés
Hirdetés

A PSD országos politikai tanácsa szerdai ülésén hozzájárulását adta ahhoz, hogy a koalíciós pártok felváltva irányítsák a kormányt, ugyanakkor egyöntetű döntés született arról is, hogy Marcel Ciolacu lesz a kormányfőjelöltjük – nyilatkozta a testület ülése után a párt első alelnöke, Sorin Grindeanu.

A szociáldemokrata politikus szerint ennek alapján “magától értetődő”, hogy a párt ragaszkodik az elsőséghez a miniszterelnöki tisztséget illetően. “Csak nem gondolják, hogy azért szavaztuk meg ma Marcel Ciolacu miniszterelnöki jelölését, hogy majd másfél év múlva legyen kormányfő?” – mondta az újságíróknak Grindeanu.

Az első alelnök hozzátette, a PSD országos politikai tanácsán belül “nincs szükség csoportterápiára”, egymás biztatására, hiszen az a tény, hogy a PSD nyerte meg a parlamenti választásokat, feljogosítja az alakulatot arra, hogy a rotációs kormányban elsőként töltse be a miniszterelnöki tisztséget. Az egy évvel ezelőtt létrejött jobboldali koalíció alakításakor a Nemzeti Liberális Párt is arra hivatkozva követelte magának a kormányfői tisztséget, hogy nagyobb frakcióval rendelkezik, mint a Mentsétek meg Romániát Szövetség. “Most nekünk is pontosan ezek az érveink” – magyarázta.

Megkérdezték tőle az újságírók azt is, létrejöhet-e a PSD-PNL-koalíció, ha a liberálisok nem fogadják el, hogy elsőként Marcel Ciolacu legyen a kormányfő. Grindeanu azt mondta, egyelőre ezzel a javaslattal folytatják az egyeztetéseket, hiszen ezt a megbízást kapták az országos politikai tanácstól, majd ha “valami egészen más sül ki” a tárgyalásokból, ismét összehívják a vezetőtestületet, hogy megvitassák a helyzetet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük