Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD javasolja, hogy a tanárok is kapjanak kockázati pótlékot

A PSD javasolja, hogy a tanárok is kapjanak kockázati pótlékot Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) javaslatot tesz arra, hogy a pedagógusok és az iskolai kisegítő személyzet is részesüljön a koronavírus-járvány idejére megítélt kockázati pótlékból – jelentette ki szerdán az alakulat elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„A PSD nem fogja engedni, hogy a liberális kormány csúfot űzzön a tanárokból és a nyugdíjasokból! Ezért javasoljuk, hogy a tanárok és az iskolák kisegítő személyzete is kapja meg a pótlékot, mert az iskolák megnyitásával ők is az első vonalban fognak harcolni. Ugyanakkor kérjük a nyugdíjemelést előíró törvény betartását” – írta egy Facebook-bejegyzésben Marcel Ciolacu.

A PSD-elnök hozzátette, „Orbannak szövetségeseivel, az USR-vel, a PMP-vel és az RMDSZ-szel együtt többsége van a parlamentben”.

„Vállalják fel ezeknek a javaslatoknak az elutasítását, és ne keressék a kifogásokat. Vagy csak akkor van meg a többségük, amikor tisztségben akarnak maradni” – teszi hozzá Ciolacu.

FRISSÍTÉS: Benyújtotta a PSD a parlamentbe a törvénytervezetet

Benyújtotta a PSD a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amely szerint az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan a tanügyi alkalmazottak is részesülnének a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére megítélt kockázati pótlékból.

A PSD alsóházi frakcióvezetője, Alfred Simonis szerdán elmondta, a javaslat értelmében a pedagógusok havi 2000 lejes, a kisegítő személyzet tagjai pedig 1500 lejes pótlékot kapnak. A juttatásból az iskolában tanító és az online órákat tartó tanárok egyaránt részesülnek.

Simonis hozzátette: egyértelművé vált, hogy a kormány nem tudja a pedagógusok rendelkezésére bocsátani a biztonságos tanévkezdéshez szükséges eszközöket, ezért pluszpénzre van szükségük, hogy beszerezzék a fertőtlenítőszereket, védőmaszkokat, vagy hogy az online oktatással kapcsolatos képzéseken vegyenek részt.

A képviselő szerint az intézkedés 500 millió lejjel terhelné meg a költségvetést az év végéig hátralevő hónapokban.

A javaslatot Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc és Radu Preda törvényhozók kezdeményezték.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 3., 9:10
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Jajj kell is nekik! Akik gyerekotthonokban felugyeltek egesz nyaron a gyermekeket nem kaptak egy k..a vasat se , 6 honapja nyomjak otthon a se…et s megkaptak a fizetesuket becsuletesen. Remelem nem lesz belole semmi ugy ahogy a korhazi alkalmazottaknak se adtak mar egy jo ideje.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 3., 17:43
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mekkora ökörség. Elvégre nem beteg gyereket tanít. E meggondolás alapján mindenki kellene pótlékot kapjon aki dolgozik. A kockázat ugyanaz.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 3., 19:49
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Látom a PSD nagyon adakozó kedvében van, csak azt nem értem ki akadályozta meg őket, hogy ezt a pénzszórást/osztást akkor csinálták volna, amikor hatalmon voltak.