Felhívás!

A PSD az oltási stratégia radikális módosítását kéri

A PSD az oltási stratégia radikális módosítását kéri Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) az oltási stratégia “radikális módosítását” kéri, tekintettel arra, hogy a kormány “elbukta az összes célt”, amit eredetileg kitűzött az kampányban.

“Még egy ok, amiért bizalmatlansági indítványt kell benyújtani. Az oltási célérték sorozatos csökkentése csak szégyenletes kibújás a felelősség alól! A PSD a COVID-19 elleni oltási stratégia radikális módosítására szólít fel, mivel a kormány az eredetileg kitűzött célokat nem érte el. A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a június 1-jéig a legalább ötmillió ember beoltására vonatkozó célt már nem lehet teljesíteni, így lehetetlen elérni a Florin Cîţu kormányfő által ígért 70%-os immunizálási arányt szeptember végére. Az a mód, ahogyan a kormány ezt a célt 70%-ról sorozatban 50%-ra, majd 30%-ra csökkentette, nem más, mint szégyenletes kibújás a felelősség alól” – olvasható a PSD által hétfőn kiadott sajtóközleményben.

A dokumentum szerint a “zsaroláson és diszkrimináción” alapuló kommunikáció és a vidéki oltási akciók szinte teljes hiánya “a társadalom mély megosztottságához és a kampányt koordinálókba vetett bizalom drámai csökkenéséhez vezetett”.

“Ezért le kell váltani mindazokat, akik kudarcot vallottak, és újra kell gondolni az egész oltási és világjárvány elleni stratégiát, különös tekintettel a veszélyeztetett emberek védelmére és az új gócok megelőzésére. A kormánynak kötelessége kiterjeszteni a nem beoltott emberek számára a COVID-19 elleni tesztelési tevékenységet, többek között a tesztek ingyenes elérhetővé tételével, különösen az oktatási intézményekben és a vírus átvitelének legnagyobb kockázatát jelentő foglalkozási kategóriákban” – mondják a szociáldemokraták.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.