Felhívás!

A PSD aláírásgyűjtést kezdeményez a földgáz és az elektromos áram árának korlátozásáért

A PSD aláírásgyűjtést kezdeményez a földgáz és az elektromos áram árának korlátozásáért Románia

A földgáz- és villamosenergia-ár korlátozásáért kezdeményez aláírásgyűjtést a Szociáldemokrata Párt – jelentette be hétfőn Radu Oprea, a PSD szóvivője.

A politikus közlése szerint erről a párt állandó országos vezetőségének ülésén döntés, amelynek előzményeként pénteken benyújtották a parlamentbe az energiaárak felső határának rögzítésére vonatkozó törvényjavaslatot. Ezt a tervezetet a PSD összes képviselője és szenátora – összesen 157 törvényhozó – aláírta. A jogszabályt a szóvivő szerint sürgősségi eljárásban kell megvitatni a parlamentben, mert nagy várakozás övezi. Az aláírásgyűjtéssel is az a céljuk, hogy “érzékenyítsék” a téma iránt a többi frakciót – tette hozzá.

Szerdán a PSD vezetői a romániai kis- és középvállalkozások munkaadói szervezeteinek képviselőivel egyeztetnek, mert őket is súlyosan érinti az energiaár-emelkedési hullám. A megbeszélés után a támogatásukról szóló törvénytervezetet is benyújtanak – mondta a szociáldemokraták szóvivője.

Oprea emlékeztetett, hogy a parlamentben bizottság alakult az energiaár-emelkedések okainak tisztázására, és ennek a testületnek ő maga is tagja. A bizottsági kivizsgálás eredményei alapján fognak olyan törvénytervezetet kidolgozni, amely megakadályozza az árak elszabadulását – tette hozzá a szóvivő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.