Felhívás!

A PNL megtámadja az alkotmánybíróságon a hiteltörlesztésre vonatkozó jogszabályt

A PNL megtámadja az alkotmánybíróságon a hiteltörlesztésre vonatkozó jogszabályt Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) megtámadja az alkotmánybíróságon a hitelekre vonatkozó, a parlament által módosított a 2020/37-es sürgősségi kormányrendeletet törvényre emelő jogszabályt – jelentette be csütörtökön Florin Roman, a PNL alsóházi frakcióvezetője.

Roman szerint a parlament “fedezet nélküli, populista” módosításokat szavazott meg.

“Ilyen alapon azt is megszavazhatta volna, hogy egy lej legyen egy kilogramm kenyér és 1,1 lej egy kilogramm hús – de felelősségtudatról kell bizonyságot tenni” – érvelt Roman.

A jogszabályt 208 képviselő támogatta, 103 ellene szavazott, nyolcan tartózkodtak.

A kormányhatározatot úgy módosította a parlament, hogy senkinek se kelljen kamatos kamatot fizetnie a szükségállapot alatt elhalasztott hiteleire, ugyanakkor eltörölte azt az előírást, amely értelmében kamatos kamat befizetésére kötelezték volna a halasztást kérő személyeket arra az időszakra, amelyre halasztás igényelt.

Ciolacu: a PNL csúfot űz a románokból

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) csúfot űz a románokból, amikor az alkotmánybíróságon blokkolja a hitelek halasztását lehetővé tevő jogszabályt – jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

Az elnök szerint “akármit is mondnak este a tévékben”, a liberálisok másnap “lebuknak”, mert intézkedéseikből kiviláglik ‘valódi célkitűzésük’.

“A PSD által javasolt módosítások segítik a járvány miatt bajba jutott cégeket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az állampolgároknak sikerüljön megőrizni életszínvonalukat” – írta Facebook-bejegyzésébe Ciolacu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.