Felhívás!

A PNL kéri a bizalmatlansági indítvány aláíróit, hogy ne hátráljanak meg

A PNL kéri a bizalmatlansági indítvány aláíróit, hogy ne hátráljanak meg Románia

Felhívást intézett Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora mindazon törvényhozókhoz, akik aláírták a Dăncilă-kabinet ellen benyújtandó bizalmatlansági indítványt, hogy ne hátráljanak meg a Szociáldemokrata Párt nyomásgyakorlására és ígérgetéseire, mert ezek egy olyan kormányra jellemzőek, amely végnapjait éli.

“Felhívást intézek minden parlamenti kollégámhoz, az ellenzékhez és nem csak az ellenzékhez, mindazokhoz, akik aláírták a bizalmatlansági indítványt, hogy ne veszítsék el méltóságukat, ne reagáljanak a PSD nyomásgyakorlására és ígéreteire” – üzeni Gorghiu, aki szerint a kormánypárt képes bármit megígérni, hiszen végnapjait éli.

A szenátor kifejtette, egyes kollégáira hatalmas, “a kétségbeeséssel egyenes arányban álló” nyomást gyakorol a PSD, de véleménye szerint a bizalmatlansági indítvány támogatói ennek dacára sem fognak visszalépni.

Gorghiu úgy vélekedett, hogy a bizalmatlansági indítványt hétfőn vagy kedden nyújtják be a parlamentnek, és a szavazás október 7-ére vagy 8-ára várható. A PNL a bizalmatlansági indítvány sikere esetén vállalja a kormányzást, még akkor is, ha kisebbségi kormányt kell alakítani – tette hozzá a szenátor asszony.

A beadvány szövegét egyelőre 237-en írták alá a kezdeményező ellenzéki párt szerint.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások