Felhívás!

A PNL is kétfordulós polgármester-választást szeretne

A PNL is kétfordulós polgármester-választást szeretne Románia

A liberálisok örülnének, ha a parlamenti képviselők, bármely párthoz is tartozzanak, támogatnák törvénymódosító tervezetüket a kétfordulós választás bevezetéséről a polgármesterek esetében, jelentette ki Ludovic Orban PNL-elnök hétfőn.

“A PNL benyújtott egy törvénytervezetet, amelyet azonban mind a közigazgatási, mind a jogi bizottság negatívan véleményezett. Megbízzuk képviselőházi frakciónkat, kérje a plénumban a tervezetnek a bizottságokhoz való visszaküldését” – nyilatkozta Orban a párt végrehajtó bizottságának ülése után.

Kifejtette, a liberálisok nagyon szeretnék, ha visszatérnénk a kétfordulós választásra a polgármesterek esetében, mivel ez az a rendszer, amely valódi legitimitást biztosít az elöljáróknak.

“Örülnénk, ha a parlamenti képviselők, bármely párthoz is tartozzanak, támogatnák a törvénytervezetünket” – szögezte le Orban.

Korábban az USR-PLUS szövetség, illetve az ALDE is a kétfordulós választás mellett foglalt állást, a PSD azonban a jelenlegi rendszer megtartását támogatja.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.