Felhívás!

A PNL arra kéri az USR PLUS-t, hogy szakítson meg minden együttműködést az AUR-ral

A PNL arra kéri az USR PLUS-t, hogy szakítson meg minden együttműködést az AUR-ral Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürója szombaton határozatot fogadott el, amelyben felszólítja az USR PLUS-t, hogy “azonnal és teljes mértékben szakítson meg” az AUR-ral bármilyen együttműködést vagy közös politikai fellépést.

A PNL “szélsőséges, idegengyűlölő és Európa ellenes pártként” jellemzi a Románok Egyesüléséért Szövetséget, és a határozatban leszögezi, “egyetlen, magát demokratikusnak és Európa-pártinak valló párt sem léphet semmiféle – nyílt vagy hallgatólagos – partnerségre a legionarizmus vagy a kommunizmus apologétáival, Corneliu Zelea Codreanu vagy Nicolae Ceaușescu támogatóival”.

“Közvetlen, elfogadhatatlan előfeltételektől mentes párbeszédre hívjuk az USR PLUS-t a bizalom újjáépítése és a 2020. december 6-i parlamenti választások után létrejött parlamenti többség helyreállítása érdekében”‘ – olvasható a PNL politikai bürója által elfogadott dokumentumban.

A liberálisok azt is megemlítik az állásfoglalásban, hogy továbbra is szilárdan elkötelezettek Románia kormányzása mellett, és hangsúlyozzák, hogy “határozottan támogatják” a Klaus Iohannis elnökkel való partnerséget, amely alapvetően fontos az ország megfelelő irányítása érdekében.

A dokumentum emlékeztet minden PNL-tagot “a párttal szembeni méltányossági kötelezettségükre”, amely a liberális kormánycsapattal való szolidaritást és a PNL vezette kormány támogatását is feltételezi azokkal szemben, akik “támadják, gyengíteni vagy megbuktatni próbálják” a kabinetet.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások