Felhívás!

A munkaügyi miniszter maga kérte, hogy bírságolják meg, mert nem viselt maszkot

A munkaügyi miniszter maga kérte, hogy bírságolják meg, mert nem viselt maszkot Románia

Raluca Turcan munkaügyi miniszter kérte, hogy bírságolják meg köztéri maszkviselés elmulasztása miatt.

A tárcavezető egy Nagyszeben melletti erdősítési akcióról készült fotókon jelent meg védőmaszk nélkül, ami miatt több bírálat érte.

“Kértem, hogy bírságoljanak meg. Úgy vélem, ez így helyes, még akkor is, ha csak néhány pillanatról volt szó, a rendezvény többi részén betartottam a szabályokat. Figyelmetlen voltam, amit nagyon sajnálok. Semmiképpen sem dacból vagy közönyből történt” – írja egy Facebook-bejegyzésben a miniszter.

Raluca Turcan ugyanakkor óvatosságra és a járványügyi intézkedések betartására int mindenkit.

FRISSÍTÉS: Az egészségügyi miniszter is kérte a megbírságolását

Az egészségügyi miniszter állítása szerint kérte, hogy bírságolják meg, amiért nem viselt maszkot közterületen, és ismét bocsánatot kért a mulasztásért.

Vlad Voiculescu szerdai nyilatkozatában rámutatott, nagyon fontos, hogy az emberek tartsák be a szabályokat, a pártoknak és a politikusoknak pedig amellett, hogy maguk is alávetik magukat a szabályoknak, másokat is erre kell buzdítaniuk. “Kértem, hogy bírságoljanak meg. Hozzájárulok a büntetéssel az állami költségvetéshez, és még egyszer bocsánatot kérek ezért a figyelmetlenségért” – fogalmazott.

Nem sokkal korábban Florin Cîţu miniszterelnök azt mondta, nulla toleranciát gyakorolnak azokkal a kormánytagokkal szemben, akik megszegik a járványügyi intézkedéseket, ezért mind Vlad Voiculescut, mind a hasonló vétségen ért Raluca Turcan munkaügyi minisztert felkérte, hogy fizessenek büntetést mulasztásuk miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások