Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A munkaügyi ellenőrök 145 bírságot róttak ki eddig az üzemanyagtöltő állomásokra

A munkaügyi ellenőrök 145 bírságot róttak ki eddig az üzemanyagtöltő állomásokra Románia

A munkaügyi ellenőrök 145 bírságot róttak ki az üzemanyagtöltő állomásoknál végzett ellenőrzések kezdete óta, összesen 612.800 lej értékben – közölte vasárnap Cristian Vasilcoiu, a munkaügyi és társadalmi szolidaritási minisztérium államtitkára.

Hirdetés
Hirdetés

Vasilcoiu arról számolt be a Facebookon, hogy a benzinkutaknál végzett hatósági ellenőrzések kezdete óta, vagyis 3 nap alatt a Munkaügyi Felügyelőség 874 töltőállomást ellenőrzött. Ezek közül 489-et figyelmeztetésben részesítettek, 145-öt megbírságoltak. A bírságok összértéke 612.800 lej. „Ma folytatódnak az ellenőrzések!” – figyelmeztet az államtitkár.

Az Adóhatóság (ANAF), az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) és a Versenytanács csütörtökön kezdett országos szintű ellenőrzésekbe a töltőállomásoknál, miután szerda este a gépkocsi-tulajdonosok megrohamozták a kutakat a hirtelen drágulástól tartva.

Az egyes töltőállomásokon szerzett tapasztalatok nyomán a Munkaügyi Felügyelőség is ellenőrzésekbe kezdett. Marius Budăi munkaügyi miniszter bejelentése szerint az ellenőrök az egészségügyi és munkavédelmi előírások, illetve a munkahelyi normák tiszteletben tartását vizsgálják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 14., 11:20
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Minden keppen az allam huz hasznot ebben is , mert az eladott uzemanyag aranak 40 % -at kapja meg, plusz a buntetesek is az allam kjaszaban kerulnek !