Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök szerint nem lesz felvonulás december elsején

A miniszterelnök szerint nem lesz felvonulás december elsején Románia

Nem lesz felvonulás december elsején, a román nemzeti ünnepen – mondta vasárnap Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

“Természetesen megtartjuk a nemzeti ünnepet, de minden egészségügyi óvintézkedést betartunk. (…) Felvonulás nem lesz. Mivel nem lesz felvonulás, az embereknek sem lesz min részt venniük. Lesz egy ünnepség, sokkal szigorúbb körülmények között, maximum 50 személy részvételével, ez a megengedett maximum nyílt téren. Vannak szabályok, amelyeket szigorúan be foguk tartani” – nyilatkozta a kormányfő.

A miniszterelnök a társas összejövetelek, mulatságok elnapolására kérte a fiatalokat.

Orban azt üzente a fiataloknak: halasszák el a különböző összejöveteleken, bulikon való részvételt, ahol kockára teszik egészségüket. Noha a fiatalok zöme tünetmentesen átesik a betegségen, a fertőzést továbbadhatják családtagjainak, nagyszüleinek, akikre nézve veszélyes a vírus – figyelmeztetett a kormányfő.

A szilveszterrel kapcsolatban Orban úgy nyilatkozott: az emberek megszállhatnak kereskedelmi szálláshelyeken, de nem tarthatnak partikat.

“A szilveszteri buli privát jellegű összejövetelnek számít, akárcsak az esküvők vagy a keresztelők. Elmehetnek szállodába, de nem szervezhetnek összejöveteleket” – szögezte le Ludovic Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások